Søg
Auning By
auningBy Museum
auningBy

Historien bag ØAI og Auning IF Håndbold

Gennem flere år, var lokalopgørene mellem Auning IF og Øster Alling IF noget begge klubber så frem til. Der var stor prestige i disse opgør.
På herresiden forsøgte de to klubber sig med holdfællesskaber, uden den store succes.

I 1993 besluttes det, på de to foreningers hovedgeneralforsamlinger, at lægge håndboldafdelingerne sammen. ØAI/Auning IF, blev navnet på den nye håndboldafdeling. Sæsonen 1992/93 spillede Øster Alling IF´s bedste damehold i Serie 1 og Auning IF´s i Jyllandsserien. Auning IF rykker ned, men Øster Alling IF rykker op i Jyllandsserien. To år efter sammenlægningen, rykker holdet op i Danmarksserien.

En målsætning for ungdomsafdelingen, blev strikket sammen, - vi ville også på "landkortet" med vores ungdomshold. Dette gav resultat første gang i 1997. Klubbens pigehold kvalificerede sig til Eliterækken. Året efter præsterede dame juniorholdet, at tilspille sig en plads i Eliterækken.
I 1998 udnævnes ØAI/Auning IF til Årets Børnehåndboldklub i kreds 4, og senere samme år til Årets Børnehåndboldklub i Jylland.
Denne hædersbevisning tildeles en klub, der yder en særlig indsats for de yngste håndboldspillere. I alderen 5-8 år havde vi på daværende tidspunkt 52 børn. Det målrettede arbejde giver vi også æren for, at afdelingen p.t. ikke mangler ulønnede trænere til ungdomsholdene.

Vi arbejder på, at gøre det endnu mere attraktivt, at spille håndbold i ØAI/Auning IF. Ud over træning og kampe, arrangeres der fælles håndbold tur for alle ungdomsspillere til et stævne i udlandet, grillaften hvor også forældre og anden familie deltager, ungdommens dag i samarbejde med ungdomsklubben, juleafslutning og afslutningsfester. 

Siden er sidst opdateret:23. December 2019